Type advies:


Onderstaand treft u een lijst aan met referenties:

Manfred Lucius, Visietech Technical Products
Willem de Groot, Industrial Printing Services BV
Cees van Heijst, Stukadoorsbedrijf Van Heijst BV
John Vos, Meubiflex
Ruud van Aarle, Van Aarle Meubelspuiterij VOF
Michiel Mallie, Medische Installatie Technieken W.F. Mallie bv
Joris Salden, Kunststof Werktuigbouw BV
Jos van Gent, A. van Gent & Zn.
Anno Valentijn, V.B.S.
John Meijer, Van der Steegt Loon- en Grondwerken BV
John Meijer, Van der Steegt Sloopwerken BV
Tenno van 't Hoog, Van 't Hoog Schilderwerken
Martin Engelberts, Leidekkersbedrijf H.M. Engelberts
Ben en Hans Koster, Koster Bliksem en Aarding
Ron van Beek , R.V.B. Bliksem en Aarding
Luce, Theo, Quinten, Reins Schilders
Arnout De Kock, Timmerfabriek W. de Kock
Frank en Chiel Koudijs, Koumet BV
Adriaan van Orsouw, Isolatiebedrijf Van Orsouw BV
Charles en Jos Godde, MUTEC Benelux BV
Peter Kaal, Aannemersbedrijf Kaal BV
Maarten Gerritsen, Jeroen Eversen, VCMI (WWW.VCMI.NL)
Joost Schoenmakers, Aannemersbedrijf Berlicum BV
Frank van Heesch, VHM BV
Jos Bross & Frank Verschuren, Lijmbedrijf Brover
Dick Hachmang, Hachmang BV
Isa en Peter Scherff, Scherff Veiligheidsnetten
Dennie Sleeuwenhoek, Gebr. Sleeuwenhoek
Leen Kwakernaak, ELKA Telematica
Charles en Jos Godde, MUTEC Safety Systems
Frans van Gompel, Straalbedrijf Van Gompel
Jeroen van Gool, Moton Suspension Technology BV
Rob Petersen, Penitentiaire Productie-bedrijven Flevoland
Diana van de Laar, Fred van de Laar Grond-, weg- en waterbouw BV
Rikus Runderkamp, J. Tol van Aart BV Bouw- en Aannemingsbedrijf
Robert Hagen, Hagen Beton-Weesp
Wim Hagen, W. en R. Hagen v.o.f.
Hugo van Dijk, Van Dijk Afbouw BV
Werner Tijsterman, www.PBMonline.nl (pbmonline.nl)
Manfred Lucius
Visietech Technical Products

Met dezelfde omzet veel meer winst

Visietech draait, freest en slijpt onderdelen voor ondermeer graafmachines, schokbrekers en pick-and place machines. Ik begon zelf in '95 met één machine in een schuurtje. Twee jaar froeiden we geleidelijk, daarna ging het hard. Ik deed altijd alles zelf, maar raakte langzamerhand het overzicht kwijt. Toen heb ik Small Business Consultants gevraagd tte helpen de interne organisatie te verbeteren. Hun werkwijze was vanaf het begin helder: dit gaan we doen, dat kost het. Er zijn medewerkers bijgekomen en alles loopt nu gestructureerd: facturering, inkoop, verkoop en administratie. Met een consequente voor- en nacalculatie. Over het effect van de samenwerking kan ik kort zijn: met dezelfde omzet maak ik nu veel meer winst. Na een half jaar zag ik het al aan de cijfers.
Willem de Groot
Industrial Printing Services BV

Kwaliteit is met sprongen vooruit gegaan

IPS bedrukt alles behalve papier. Ik begon tien jaar geleden in een hok van één bij twee. Langzaam breidde het uit, en op een gegeven moment liepen er twaalf mensen rond. We hadden de kwaliteitscontrole niet meer in de hand. Maar hoe pak je dat aan? Small Business Consultants heeft toen een op maat gesneden ISO 9002 kwaliteitssysteem ontworpen. Elke handeling is in een procedure vastgelegd. De kwaliteit is met sprongen vooruit gegaan. Voor mij is Small Business Consultants een klankbord en denktank. Ze hebben erg veel kennis van het midden- e kleinbedrijf, ook van calculatie en prijsstelling. Die gebruiken we. Zo hoef ik het wiel niet opnieuw uit te vinden.
Cees van Heijst
Stukadoorsbedrijf Van Heijst BV

Van familiebedrijf naar professionele organisatie

Elf jaar geleden nam ik het stukadoorsbedrijf van mijn vader over. Acht werknemers, een familiebedrijf sinds 1950 met een goede naam. Toen we begonnen te groeien schoot al snel de organisatie tekort. Er was gewoon onvoldoende bedrijfsmatig inzicht. Ik moest kiezen: of een gemoedelijk familiebedrijfje blijven of professonaliseren. Ik heb toen samen met Small Business Consultants een strategie uitgezet. Ik moest ondermeer verhuizen en administratie en management uitbreiden. Tevens is een VCA systeem opgezet. De adviezen gaven me inzicht en overzicht. Nu staat er een professionele, gezonde organisatie met vijftig werknemers, een flink wagenpark en een eigen pand. Mede dankzij de prima adviezen en begeleiding.
John Vos
Meubiflex

Bedrijfsgroei

Nog nader in te vullen; evenals goede foto
Ruud van Aarle
Van Aarle Meubelspuiterij VOF

Ondernemingsontwikkeling

Moet nog worden ingevuld
Michiel Mallie
Medische Installatie Technieken W.F. Mallie bv

Kwaliteitszorg

wordt nog ingevuld
Joris Salden
Kunststof Werktuigbouw BV

Het hele bedrijfsproces ingrijpend verbeterd

In 13 jaar is Kunststof Werktuigbouw gegroeid van 3 naar 40 mensen. We maken industriële en installatietechnische toepassingen van kunststof en ontwikkelen oplossingen voor de productie- en procesomgeving. Twee jaar geleden merkten we dat het hele interne proces beter moest, uiteindelijk ook om het ISO 9001 certificaat te krijgen. We hebben Small Business Consultants daarbij ingeschakeld voor advies, begeleiding en ondersteuning. Na heel hard werken hebben we nu het certificaat. De bedrijfsprocessen zijn heel secuur in kaart gebracht; verkoop, projectvoorbereiding, inkoop, productie en montage. Iedereen werkt nu volgens duidelijke afspraken. De grote kundigheid maakt Small Business Consultants tot een plezierige partner met wie we een heel mooi resultaat hebben behaald.
Jos van Gent
A. van Gent & Zn.Ondersteuning bij de opzet en het onderhoud van een VCA* veiligheidssysteem
Anno Valentijn
V.B.S.John Meijer
Van der Steegt Loon- en Grondwerken BVEen eigentijdse onderneming in onze branche kan niet zonder een VCA* en een ISO 9001 certificaat. Onze opdrachtgevers verlangen dit van ons. Inmiddels zijn wij al bijna 6 jaar VCA* gecertificeerd, nu hebben wij daar ook een ISO 9001 certificaat aan toegevoegd. Dankzij de ondersteuning en nazorg van SBC is dit soepel en zonder problemen verlopen.
John Meijer
Van der Steegt Sloopwerken BVEen eigentijdse onderneming in onze branche kan niet zonder een VCA* en een ISO 9001 certificaat. Onze opdrachtgevers verlangen dit van ons. Inmiddels zijn wij al bijna 6 jaar VCA* gecertificeerd, nu hebben wij daar ook een ISO 9001 certificaat aan toegevoegd. Dankzij de ondersteuning en nazorg van SBC is dit soepel en zonder problemen verlopen.
Tenno van 't Hoog
Van 't Hoog SchilderwerkenDankzij SBC hebben wij een ISO 9001 certificaat behaald, belangrijker voor ons was 't om hierbij ook de bedrijfsvoering kritisch tegen het licht te houden. Dat is perfect gelukt!!
Martin Engelberts
Leidekkersbedrijf H.M. EngelbertsAls 1 van de eerste leidekkers nu in het bezit van een VCA* certificaat. De veiligheid is verhoogd, onze medewerkers zijn enthousiast. Een perfect project!
Ben en Hans Koster
Koster Bliksem en AardingDankzij SBC hebben we snel een VCA* certificaat behaald, ook de jaarlijkse controlebezoeken worden door hen bewaakt, we zijn in goede handen!
Ron van Beek
R.V.B. Bliksem en AardingDankzij SBC hebben we jaren geleden een VCA* certificaat behaald. Nu zijn we bezig met een kwaliteitszorgsysteem en de interne automatisering. We zijn zeer enthousiast over de werkwijze van SBC Inmiddels hebben we eveneens de beschikking over een ISO9001 certificaat en zetten de volgende stap (bliksemveilig).
Luce, Theo, Quinten
Reins SchildersNa het behalen van een ISO en VCA certificaat zijn we inmiddels bezig met het geheel herzien van onze systemen. SBC is ons hierbij van grote dienst. Wij zijn zeer enthousiast over hun professionele en betrokken werkwijze....
Arnout De Kock
Timmerfabriek W. de KockAls moderne timmerfabriek kan je niet zonder KOMO productcertificaten. Om dit geheel te bekronen zijn wij nu intensief bezig met de opzet van een gecombineerd ISO/VCA/KOMO bedrijfssysteem. SBC ondersteunt ons hierbij fantastisch!
Frank en Chiel Koudijs
Koumet BVAdriaan van Orsouw
Isolatiebedrijf Van Orsouw BVCharles en Jos Godde
MUTEC Benelux BVPeter Kaal
Aannemersbedrijf Kaal BVMaarten Gerritsen, Jeroen Eversen
VCMI (WWW.VCMI.NL)

PERFECT systeem, perfecte ondersteuning.

SBC heeft ons ondersteund bij de opzet van een totaal kwaliteitsmanagementsysteem, gebaseerd op de ISO 9001:2000 norm, de VCA* 2000/03 richtlijn en de BRL 2000, maar meer nog: op een prettige, logische werkwijze. Na de opzet, hebben we dit systeem samen geïmplementeerd, verder bijgesteld en tijdens de audit door KIWA als PERFECT bevonden. Inmiddels is het systeem (2006) volledig tegen het licht gehouden en aangepast aan de nieuwe VCA norm. Tevens zijn de kwalificaties BRL 1000, 2018 en 6000 en BTR. Wij zijn zeer tevreden over de ondersteuning en kritische blik van SBC. WWW.VCMI.NL
Joost Schoenmakers
Aannemersbedrijf Berlicum BVFrank van Heesch
VHM BVJos Bross & Frank Verschuren
Lijmbedrijf BroverDick Hachmang
Hachmang BVIsa en Peter Scherff
Scherff VeiligheidsnettenDennie Sleeuwenhoek
Gebr. SleeuwenhoekLeen Kwakernaak
ELKA TelematicaCharles en Jos Godde
MUTEC Safety SystemsFrans van Gompel
Straalbedrijf Van GompelJeroen van Gool
Moton Suspension Technology BV

Verhaal Jeroen?

Verhaal Jeroen?
Rob Petersen
Penitentiaire Productie-bedrijven Flevoland

Commerciële begeleiding en organisatie-advies

SBC heeft ondersteuning gegeven in de opbouwfase van de PI Lelystad; hetgeen geresulteerd heeft in een klantenbestand waarmee we een optimaal bezettingsresultaat behalen. Ook na de integratie tussen PI Lelystad en PI Almere zal SBC ons blijven ondersteunen voor metaal, poedercoaten en andere productie-faciliteiten
Diana van de Laar
Fred van de Laar Grond-, weg- en waterbouw BV

''''Veiligheid voor alles, maar wel met een knipoog naar de praktijk''''

SBC heeft ons perfect begeleid met onze VCA hercertificering. Eerder waren wij begeleid door Van Houten & Partners, maar deze begeleiding was dermate kostbaar dat wij hebben gezocht naar een alternatief. SBC levert HOOGWAARDIG advies tegen acceptabele kosten. Maar, misschien nog wel het meest belangrijk: met adviseurs die met beide benen op de voeten staan en daarbij de dagelijkse werkzaamheden niet uit het oog verliezen.
Rikus Runderkamp
J. Tol van Aart BV Bouw- en AannemingsbedrijfAl jaren ondersteunt SBC ons bij het up-to-date houden van ons VCA systeem. In 2003 zijn we begonnen met de opzet van een gecombineerd ISO 9001/VCA bedrijfssysteem. De resultaten zijn naar onze volle tevredenheid. In 2005 is het VCA systeem bijgewerkt naar de nieuwste norm en is het felbegeerde ISO 9001 certificaat behaald.
Robert Hagen
Hagen Beton-Weesp

Perfecte cursus-Subsidie geregeld: 100% geslaagd (letterlijk en figuurlijk)

SBC heeft begin januari 2006 een veiligheidscursus verzorgd in ons bedrijf. Hierbij zijn tegelijkertijd medewerkers opgeleid tot het certificaat Basisveiligheid VCA en Veiligheid Operationeel Leidinggevenden (VCA-VOL). Prettig was: prima sfeer, duidelijke cursus, uitstekend verzorgd het kostenplaatje: zeer laag (subsidie) het slagingspercentage (100%), hoewel we daarvoor in het begin wel bang waren (onszelf kennende). Conclusie: prima partner voor samenwerking!
Wim Hagen
W. en R. Hagen v.o.f.

een helpende hand

Al tijden moesten we als aannemer in de GWW een VCA certificaat halen: we zagen hier wel tegen op. Door al de hectiek en drukte zagen we hier gewoon geen gat in. Met de adviseur van SBC is dit ons enorm meegevallen... Hoewel de medewerkers misschien in eerste instantie wat huiverig waren en VCA enigszins flauwekul vonden, is inmiddels een goed werkend systeem opgezet waar iedereen enthousiast over is. De toekomst? SBC gaat ons in de nabije toekomst nog verder helpen met de opzet van een automatiseringssysteem en een nieuwe bedrijfsfolder. We hebben hier alle vertrouwen in.
Hugo van Dijk
Van Dijk Afbouw BV

Eindelijk lucht!

Ons bedrijf is zeer snel gegroeid en eigenlijk ontbrak hierbij structuur. Hierdoor kwam er steeds meer druk op de interne organisatie en onduidelijkheid over taken en verantwoordelijkheden. Uiteindelijk leidde dit ook tot minder resultaat. De adviseur van SBC heeft ons geholpen hierin duidelijkheid te creeeren. We zijn inmiddels een paar maanden bezig en zien de toekomst zonnig tegemoet. Uiteindelijk zal ons bedrijf rond februari 2007 een ISO 9001 certificaat behalen als kroon op het werk.
Werner Tijsterman
www.PBMonline.nl (pbmonline.nl)

Een bedrijf beginnen? Hoe dan?

Al jaren liep ik met het idee van een eigen onderneming rond. Persoonlijke beschermingsmiddelen , zoals helmen , oordoppen , voor aannemers en anderen aanbieden. Het leek mij een goede afzetmarkt, ook door mijn goede contacten in deze markt. Maar hoe ga je aan de gang? Inmiddels ben ik met de hulp van een adviseur van SBC begonnen: eerst nog voorzichtig, maar ik ben klaar voor het grote werk. Met de adviseur bespreek ik regelmatig verbeterpunten en mogelijke gevaren .... Op deze manier voorkom ik beginnersfoutjes en is het eerste resultaat al zichtbaar! Onze site (www.pbmonline.nl) wordt steeds vaker bezocht, binnenkort open ik ook een shop, al zal dat in deze markt nog niet echt noodzakelijk zijn: de meeste opdrachten worden gewoon ouderwets telefonisch gegeven.